Vinnare av Guldhemmet­priserna 2019

Tack alla ni som kom och bidrog till en fantastisk galakväll. Hoppas vi ses igen nästa år! Till er som inte hade möjlighet att närvara så hoppas vi att vi får ser er nästa år istället. Tills dess kan ni försöka att uppleva galan igen på vårt instagramkonto @guldhemmet under "highlights" där vi sparat härliga klipp från kvällen.

Mäklarkategorier

 • Årets Stjärnskott 2019

  Kristoffer Andersson

  Länsförsäkringar Fastighets­förmedlingÖrkelljunga

  Årets stjärnskott har stått för en synnerligen imponerande rivstart av sin karriär.

  Efter att ha fått sin mäklarlicens i juli förra året klättrade han snabbt upp bland de tio bäst säljande mäklarna inom en av Sveriges största kedjor. Detta på en ort med 10 000 invånare. Trots att han bara hunnit vara aktiv under halva förra året var han med råge sin hemkommuns mest rekommenderade mäklare under 2019.

 • Årets Mäklarassistent 2019

  Lina Libell

  MäklarhusetHärnösand

  Hon är snabb, flexibel och ser till att saker blir gjorda. Genom kontorets kanaler i sociala medier når hon igenom i bruset och bidrar till att hålla varumärket top of mind. Hon bygger kultur och bidrar till att kontorets medarbetare samverkar ännu bättre. Genom att ha styrt upp och strukturerat kontorets processer går mäklarnas arbetsdag nu som en dans.

 • Årets Mäklarpersonlighet 2019

  Håkan Sköld

  ERA SverigeMalmö

  Årets mäklarpersonlighet 2019 är lyhörd för kundernas behov, mån om att alla medarbetare ska trivas och må bra och har förmågan att skapa god stämning med mycket skratt på kontoret. Detta har varit nyckeln till nöjda återkommande kunder och motiverade medarbetare menar de som jobbar runt honom. Med 40 år bakom sig som fastighetsmäklare är det här en veteran i branschen.

 • Årets Mäklarkontor 2019

  Våningen & Villan - Nybyggt

  Malmö

  Vinnaren i kategorin årets mäklarkontor har gått sin egen väg och visat att fokus är ett framgångsrecept.

  Genom att involvera samtliga medarbetare har man skapat en mer sammansvetsad grupp där alla jobbar mot samma mål. Genom att helt inrikta sig på nyproduktion har man vunnit bostadsutvecklarnas förtroende och lyckats bli en integrerad kugge i hela säljprocessen - snarare än bara en utförare. Försäljning är inte det främsta kriteriet för denna kategori, men att kontoret ökat omsättningen med drygt 30 procent på ett år med samma antalet medarbetare visar på kraften i ett motiverat team som drar åt samma håll.

 • Bostads­utvecklar­kategorin

 • Årets Bostadsutvecklare 2019

  Projektet BRF Viva, Göteborg av Riksbyggen

  Göteborg

  Det här är ett innovativt forskningsbaserat projekt som integrerat såväl miljömässiga som sociala hållbarhetsaspekter på ett sätt som juryn anser vara goda exempel som visar på hur branschen tar hållbarhetsfrågorna på allvar.

  Energi som genereras från solceller och lagras i begagnade elbussbatterier, och betong som tillverkats med 30 procent mindre koldioxidutsläpp än normalt är några av de innovationer som sticker ut. Aspekter som att byggnaden saknar parkeringsplatser att hyra, men erbjuder en fordonspool med elbilar och elcyklar, ger extra pluspoäng!

  Med konceptet “Ungdomsettor” har unga vuxna möjlighet att köpa en lägenhet för under 100 000 kronor och flexibla planlösningar i lägenheterna gör att man kan anpassa lägenheten på ett sätt som gör boendet mer långsiktigt och ekonomiskt hållbart.

 • Prestationspriser

  Priserna gick till de personerna i Sverige, som baserat på Hemnets egen Andelsstatistik, presterat bäst under 2019.

 • Årets villamäklare 2019

  Edyta Hammar

  Svensk FastighetsförmedlingVimmerby/Hultsfred/ Eksjö

  Edyta Hammar - Svensk Fastighetsförmedling, Vimmerby/Hultsfred/ Eksjö

  Edyta sålde hela 102st objekt för en totalsumma om 107 126 460 kronor.

 • Årets bostadsrättsmäklare 2019

  Daniel Adelsson

  Bjurfors

  Daniel Adelsson - Bjurfors, Mölndal/Göteborg

  Daniel sålde hela 207st objekt för en totalsumma om 568 797 000 kronor.

 • Årets Toppmäklare 2019

  Richard Lagerling

  LagerlingsStockholm

  Richard Lagerling - Lagerlings, Stockholm

  Richard sålde hela 102st objekt för en totalsumma om 1 772 325 000 kronor

 • Årets Mäklarkedja 2019

  Notar

  Notar har under året sålt i snitt för hela 75 miljoner kronor per mäklare.