Guldhemmets jury 2021

Fastighetsmäklarjury

Bostadsutvecklarjury

Vi är glada och stolta över att presentera vår jury, som består av experter från Sveriges fastighetsmäklar- och bostadsutvecklarbransch. Juryn kommer att utse finalisterna och 2020 års vinnare inom Guldhemmets nomineringspriser. Möt våra nio jurymedlemmar!

Björn WellhagenVd Mäklarsamfundet

Med erfarenhet av att ha arbetat med bygg- och bostadsfrågor i 30 år på myndigheter, regeringskansliet och senast som näringspolitisk chef på Sveriges Byggindustrier, är nog få personer mer lämpade än Björn Wellhagen att sitta med i Guldhemmets jury.

Jenny StenbergVd Fastighetsmäklarförbundet

Fastighetsmäklarförbundet FMF:s vd Jenny kan beskrivas som framåtriktad och snabb i tanken med erfarenhet från både affärsutveckling, juridik och rådgivning. Som före detta bolagsjurist på en av Sveriges största mäklarkedjor vet hon om någon vad som utmärker en vinnare.

Jenny PerssonPublisher och ansvarig utgivare, Mäklarvärden

Som Sveriges enda branschtidning för fastighetsmäklare är Mäklarvärlden ett givet inslag i många mäklares vardag. Med närmare två decenniums erfarenhet inom medie-och tidningsbranschen, bland annat från TT Spektra, Aftonbladet och TV4, leder Jenny Persson arbetet med tidningen.

Kajsa CronaAdjungerad professor i boendets arkitektur, Arkitektur och samhällsbyggnadsteknik, Byggnadsdesign

Kajsa Crona är adjungerad professor i boendets arkitektur och undervisar vid Chalmers. Hon är även studiochef för bostäder och inredning, på Sweco Göteborg, uppdragsansvarig för ett antal pågående bostadsprojekt samt marknadsansvarig för bostäder på Sweco Architects.

Kajsa Hesselordförande för Byggcheferna och nybliven vd på Svensk Byggtjänst

Kajsa Hessel är ordförande för Byggcheferna och nybliven vd på Svensk Byggtjänst. Hon är beteendevetare och har ägnat de senaste 20 åren åt att få kunskapsintensiva tjänsteföretag att växa genom fokus på människor och gott ledarskap.

Anders CarlenChefredaktör Fastighetsnytt och Byggindustrin

Anders Carlén är chefredaktör för Fastighetsnytt och Byggindustrin. Anders har en lång karriär som journalist och författare och var tidigare chefredaktör för Vi i Villa.

Staffan TellHead of Public Relations, Hemnet

Under sina sju år på Hemnet har han varit med i fler podcasts, tidningsartiklar och tv-intervjuer än vi kan räkna till. Varje vecka tar miljontals svenskar del av hans siffror och spaningar via media. Vi vågar lova att få personer sitter på så mycket insikter om den svenska bostadsbranschen som Hemnets alldeles egna PR-geni – Staffan Tell.

Tobias OlssonFörbundsdirektör Sveriges Arkitekter

Tobias Olsson är förbundsordförande för Sveriges Arkitekter. Han har tidigare suttit i Stadsbyggnadsnämnden i Stockholms stad och i styrelsen för Svenska Bostäder och Stadsholmen.

Joakim BågeProgramledare, journalist och författare

Joakim Båge är programledare och journalist och är aktuell med Aftobladet-podden Min ekonomi: Privat, Han är också författare till Storytel-boken Bostadsskolan och ledde tidigare podden Kvadrat för EFN.

Missa inget viktigt – håll dig upp­daterad om Guldhemmet!

Skriv upp dig på vår utskickslista redan idag och få det senaste om Guldhemmet före alla andra.