Guldhemmets jury 2020

Vi är glada och stolta över att presentera vår jury, som består av experter från Sveriges fastighetsmäklar- och bostads­utvecklarbransch. Juryn kommer att utse finalisterna och 2020 års vinnare inom Guldhemmets nomineringspriser. Möt våra åtta jurymedlemmar!

Möt vår jury!

Björn WellhagenVd Mäklarsamfundet

Med erfarenhet av att ha arbetat med bygg- och bostadsfrågor i 30 år på myndigheter, regeringskansliet och ­senast som närings­politisk chef på Sveriges Byggindustrier, är nog få personer mer lämpade än Björn Wellhagen att sitta med i Guldhemmets jury.

Jenny StenbergVd Fastighets­mäklarförbundet FMF

Fastighetsmäklarförbundet FMF:s vd Jenny kan beskrivas som framåtriktad och snabb i tanken med erfarenhet från både affärsutveckling, juridik och rådgivning. Som före detta bolagsjurist på en av Sveriges största mäklarkedjor vet hon om någon vad som utmärker en vinnare.

Jenny PerssonPublisher och ansvarig utgivare, Mäklarvärden

Som Sveriges enda branschtidning för fastighetsmäklare är Mäklarvärlden ett givet inslag i många mäklares vardag. Med sina närmare två decenniums erfarenhet inom medie-och tidningsbranschen, bland annat från TT Spektra, Aftonbladet och TV4, leder Jenny Persson arbetet med tidningen.

Lena MalmFd. Vd Fastighetsnytt

Med ledande branschtidningen Fastighetsnytt, fastighetsbranschens främsta mötesplats Business Arena, förlagsverksamhet och fastighetsjobb.se under sina vingar passar mångåriga event-experten Lena Malm in i Guldhemmets jury som handen i handsken.

Emma JonstegGrundare/Vd Utopia Arkitekter

Vi är glada att presentera Emma Jonsteg, som med originalitet, innovation och modernitet som ledord sedan 2008 styr prisbelönta Utopia Arkitekter. Av branschtidskriften RUM utsågs hon i februari 2016 till Sveriges mäktigaste person i den svenska design- och arkitektbranschen.

Catharina Elmsäter-SvärdVd Sveriges Byggindustrier

Catharina Elmsäter-Svärd var Sveriges infrastrukturminster mellan åren 2010-2014 och har dessförinnan en mångårig erfarenhet som riksdagsledamot. Sedan 2017 är Catharina vd för Sveriges Byggindustrier och i rollen företräder hon hela 3 600 bygg-, anläggnings- och specialföretag på den svenska byggmarknaden.

Cecilia Beck-FriisVd Hemnet

Efter en 15 år lång och spikrak karriär i TV-branschen, bland annat som Chief Digital Officer på Bonnier Broadcasting och Vice vd för TV4-Gruppen, har Cecilia Beck-Friis äntligen hittat hem(net). I stadigt tempo leder hon arbetet med att fortsätta utveckla Hemnet till att bli en av världens bästa bostadsportaler.

Staffan TellHead of Public Relations, Hemnet

Under sina sju år på Hemnet har han varit med i fler podcasts, tidningsartiklar och tv-intervjuer än vi kan räkna till. Varje vecka tar miljontals svenskar del av hans siffror och spaningar via media. Vi vågar lova att få personer sitter på så mycket insikter om den svenska bostadsbranschen som Hemnets alldeles egna PR-geni – Staffan Tell.

Missa inget viktigt – håll dig upp­daterad om Guldhemmet!

Skriv upp dig på vår utskickslista redan idag och få det senaste om Guldhemmet före alla andra.