Guldhemmet hyllar den svenska bostads­marknaden

Guldhemmetgalan, som för första gången arrangeras den 5 mars 2020, kommer att hylla fantastiska insatser inom fastighetsmäklar- och bostads­utvecklarbranschen under året som gått. Eftersom majoriteten av priserna är nomineringspriser vill vi bjuda in dig som är verksam inom bostadsbranschen att vara med och påverka vilka som blir finalister och vinnare.

Målet är att galan ska bli ett årligt återkommande event och vi vill etablera priset som ett kvalitetsmärke för extraordinära personer och prestationer inom bostadsbranschen. Galan kommer att äga rum i anrika Vinterträdgåden på Grand Hôtel i Stockholm. Guldhemmet är ett initativ från Hemnet.

Hemnet – Sveriges största bostadsportal

Sedan starten 1998 har Hemnet växt till att bli Sveriges största bostadsportal med i snitt 2,8 miljoner besökare varje vecka. Med målet att vara nyckeln till en enklare bostadsaffär jobbar Hemnet kontinuerligt med att ta fram nya produkter och tjänster för säljare, köpare, mäklare och bostadsutvecklare.

Det höga besöksantalet genererar unik data om bostadsmarknaden, vilket även gör Hemnet till en oberoende expert i bostadsfrågor. Företaget ägs sedan 2017 av investmentbolagen General Atlantic och Sprints Capital samt av Mäklarsamfundet och Care of Hemnet. 2018 hade Hemnet en omsättning på 373 MSEK och på kontoret mitt i centrala Stockholm jobbar idag runt 90 personer.