En nominering är guld värd

Mellan den 4 oktober och den 31 december 2019 kommer du som är mäklare, bostadsutvecklare eller på annat sätt är aktiv inom branschen att kunna nominera till exempel dig själv, ditt företag eller en kollega i en eller flera av Guldhemmets priskategorier. Vår jury kommer därefter att utse tre finalister och en vinnare i varje kategori.

Du kan redan nu läsa på och fundera över vem eller vilka du vill nominera! Läs om våra priser för bostadsutvecklare eller våra priser för fastighetsmäklare.

Läs om nomineringarna

Nomineringspriser inom mäklarkategorin:

Årets Mäklarpersonlighet

I kategorin Årets Mäklarpersonlighet letar vi efter duktiga fastighetsmäklare som är riktiga förebilder i branschen. Årets Mäklarpersonlighet kanske inte är den på kontoret som säljer mest och bäst. Men genom sin vinnande attityd, positiva energi och stora engagemang för sina kunder är hen en stolthet för sin firma och kollegorna. Skriv och skicka in en nominering för den du tycker förtjänar att vinna!

Årets Mäklarkontor

Inom mäklarbranschen handlar mycket om försäljningssiffror. Priskategorin Årets Mäklarkontor handlar dock mindre om intäkter och mer om stark sammanhållning, en härlig företagskultur eller riktigt bra initiativ. Är du extra stolt över just ditt kontor, över hur ni har det på kontoret eller över något bra som ni har gjort? Skriv din motivering, bifoga ett ”bevis" på er sammanhållning eller kultur och beskriv varför just ni ska vinna Guldhemmet 2020!

Årets Stjärnskott

Varje år tar runt 600 nya mäklare klivet ut i arbetslivet och vissa känns bara självklara från dag ett. Känner du någon som är ny i branschen med en fantastisk personlighet och som krossar alla försäljningsrekord, eller är det rentav du? Nominera den du tycker förtjänar att vinna Årets Nykomling, och varför! (Ange i motiveringen hur länge den du nominerar har arbetat som mäklare.)

Årets Mäklarassistent

Boka tid med fotografer, förbereda kontraktsskrivningar, beställa planskisser … en mäklarassistens jobb tar aldrig slut. Personen vi letar efter i den här kategorin är spindeln i nätet som inte missar en enda detalj. Vi tror att Årets Mäklarassistent hela tiden ligger steget före, är lösningsfokuserad, flexibel och tar stort ansvar, men framförallt får han eller hon mäklarna att känna sig väldigt trygga.

Årets Innovatör

Här letar vi efter initiativen som driver branschen framåt. Det kan handla om användandet av ny teknik, nya arbetssätt, ett klimatsmart tänk eller annat som utmanar traditionella normer inom mäklarbranschen. Du kan nominera en individ, ett kontor eller hela din mäklarkedja. Enbart fantasin sätter gränser för vem som kan bli Årets Innovatör!

Guldhemmets prestationspriser (baserat på andelsstatistiken) är:

Årets villamäklare

Flest antal sålda villor i Sverige 2019

Årets bostadsrättsmäklare

Flest antal sålda bostadsrätter i Sverige 2019

Årets toppmäklare

Högst försäljningsvolym i kronor i Sverige 2019

Årets mäklarkedja

Högst antal försäljningar per aktiv mäklare samt högst försäljningsvolym i kronor per aktiv mäklare i Sverige 2019

För dig som är aktiv inom bostadsutvecklar­branschen

Här kommer du att kunna nominera ett byggprojekt, initiativ eller företag som drivit branschen framåt och/eller som har bidragit till samhället på ett positivt sätt. Finalister kommer att bedömas utifrån ett eller flera av följande kriterier:

Innovationsnivå

Innovation kan innebära tillämpning av digitalisering, ny teknik, nya upphandlingsformer, effektiviserade arbetsmoment, automatiserad uppföljning, minskad resurs- och materialanvändning eller utvärdering av sitt arbetssätt och sina processer.

Miljöpåverkan

Har ni tänkt på hur värmeeffektbehovet, solvärmelasten och energianvändningen ser ut i huset? Eller kring andelen förnybar energi? Hur påverkar stommen och grunden klimatet?

Samhällspåverkan

På vilket sätt har ni bidragit till ett bättre samhälle genom er verksamhet? Har ni kanske inlett ett samarbete med en hjälporganisation eller hjälpt till att bygga upp något som allmänheten kan nyttja i kommunen där ni verkar?

Nytänkande för branschen

Har ni tagit fram något som är nytt för marknaden? Arbetar ni med en framstående arkitekt som har miljö och hållbarhet i fokus eller vill ni stoltsera med ett nytt och häftigt initiativ i något av era projekt?

Finalister kommer att utses från ett helhetsperspektiv där även aspekter som en tidplan och arbetsmiljövillkor (vid projekt) kommer att beaktas. För byggprojekt som du nominerar ska första spadtaget ha tagits. För att ett företagsintiativ ska gå vidare i nomineringsprocessen ska företaget ha varit aktivt i minst två år.

Notera att Hemnet kan komma att be om kompletterande information under processen.