Nominera dig själv eller en kollega idag!

Till och med den 31 december 2019 kan du som är mäklare, bostads­utvecklare eller på annat sätt aktiv inom branschen nominera till exempel dig själv, ditt företag eller en kollega i en eller flera av Guldhemmets priskategorier. Välj flik nedan för att nominera till Guldhemmets Fastighets­mäklarpriser eller Guldhemmets Bostadsutvecklarpris. Nominera nu!

Nominera Årets
Bostads­utvecklare

Nominera ett byggprojekt, initiativ eller företag som drivit branschen framåt och/eller som har bidragit till samhället på ett positivt sätt. Finalister kommer att bedömas utifrån ett eller flera av följande kriterier:

Innovationsnivå

Innovation kan innebära tillämpning av digitalisering, ny teknik, nya upphandlingsformer, effektiviserade arbetsmoment, automatiserad uppföljning, minskad resurs- och materialanvändningen eller utvärdering av sitt arbetssätt och sina processer.

Miljöpåverkan

Har ni tänkt på hur värmeeffektbehovet, solvärmelasten och energianvändningen ser ut i huset? Eller kring andelen förnybar energi? Hur påverkar stommen och grunden klimatet? Kanske täcker ni även in några av de andra kraven i de 15 indikatorer som Sweden Green Building Council satt ihop.

Samhälls­påverkan

Corporate Social Responsibility (CSR) handlar om att man som organisation tar ansvar för sin påverkan av omgivningen. På vilket sätt har ni bidragit till ett bättre samhälle genom er verksamhet? Har ni kanske inlett ett samarbete med en hjälporganisation eller hjälpt till att bygga upp något som allmänheten kan nyttja i kommunen där ni verkar?

Nytänkande för branschen

Vad gör ni som få eller inga andra gör? Har ni tagit fram något som är nytt för marknaden? Arbetar ni med en framstående arkitekt som har miljö och hållbarhet i fokus eller vill ni stoltsera med ett nytt och häftigt initiativ i något av era projekt? Det finns inga begränsningar här, så tänk brett.

Finalister kommer att utses från ett helhetsperspektiv där även aspekter som en tidplan och arbetsmiljövillkor (vid projekt) kommer att beaktas.

För byggprojekt som du nominerar ska första spadtaget ha tagits. För att ett företagsintiativ ska gå vidare i nominerings­processen ska företaget ha varit aktivt i minst två år.

Får man nominera ett projekt som är byggt i ett annat land? Nej, detta år får man bara nominera svenska projekt.

Får man även nominera ex studentbostäder och äldreboenden? Det går jättebra att nominera alla typer av boenden. (edited)

Ladda gärna upp en bild, ett prospekt eller dylikt

Om mig som nominerar

Har du frågor om nomineringsprocessen? Mejla oss på info@guldhemmet.se så svarar vi dig så fort vi hinner!