Fjolårets vinnare berättar om hur Guldhemmet-utmärkelsen påverkat dem under månaderna som gått:

– Att vinna utmärkelsen som Årets Mäklarkontor och blivit korad av nyckelpersoner i branschen har betytt mycket för Våningen & Villan. Ett kvitto på att färdas i rätt riktning och i linje med framtidens fastighetsaffärer och marknadens och konsumenternas behov. Genom priset känner vi också att vårt värde inte minst egenvärdet samt banden mellan kollegor tydligt stärkts. Vi känner oss hedrade och blickar dagligen mot priset som vi satt på bästa paradplats på vårt Nybyggt-kontor.

Johan Linde, Våningen & Villan
Årets Mäklarkontor 2019

– Eftersom vi blev årets kedja så blev det såklart väldigt positivt. Internt var många stolta och glada att tillhöra Sveriges bästa kedja! Vi har också gjort en hel del reklam på detta och har fått mycket positiv feedback från kunder. Guldhemmet är ett superbra initiativ. Vår bransch behöver ha en tillställning där alla får träffas under lättsamma former, knyta kontakter, få lite priser och bara umgås. Gör detta till en årlig tradition!

Pasha Sabouri, Notar
Årets Mäklarkedja 2019

– En väldigt trevlig och uppstyrd gala. Det ligger rätt i tiden att få utmärkelser som avser alla Sveriges mäklare och det har betytt jättemycket.

Daniel Adelsson, Bjurfors
Årets Bostadsrättsmäklare 2019

– Det var en stor ära för mig att få ta emot priset som ”Årets villamäklare” på den stora Guldhemmetgalan. Att vara fastighetsmäklare är inte bara ett jobb utan framförallt min passion. Bakom ett lyckat resultat ligger alltid hårt arbete, där finns inga genvägar men det är också viktigt att kunna visa på att man levererar ett gott resultat. Här har utmärkelsen från Guldhemmet hjälpt mig i marknadsföring.

Jag är med och ser drömmar uppfyllas, varje dag! Och det är ett privilegium att få arbeta med det jag verkligen brinner för, har man passion och ett genuint intresse för sitt yrke så kan alla lyckas. Men det är också viktigt att hitta mål och belöningar. Jag tror att den här typen av arrangemang peppar många att varje dag göra sitt bästa för att nå sitt mål. Men framförallt är det viktigt är att man jobbar långsiktigt och jobbar för sina kunders förtroende och aldrig tummar på kvalitén i det jobb man gör. På min marknad är det inte ovanligt att jag får sälja en bostad många gånger om, jag är så tacksam som får förmånen att gång på gång mäkla bostaden när det är dags för ägarna att sälja.

En fantastisk tillställning som jag hoppas blir en tradition.

Edyta Hammar, Svensk Fastighetsförmedling Vimmerby/Hultsfred/ Eksjö
Årets Villamäklare 2019

– Att vinna ”Årets Stjärnskott” 2019 har gett mig en fingervisning att jag är på rätt väg i min karriär och såklart en härlig självförtroendeboost! Det har också gett mycket positiv uppmärksamhet i Örkelljunga där jag är verksam, både via de lokala tidningarna men även ”ute på byn” där ännu fler nu vet vem jag är och gärna kommer fram och pratar. Min fru brukar säga att om vi har bråttom så får hon vara den som åker till ICA och handlar för jag kommer aldrig hem! Sammantaget har priset varit med och bidragit till att kunderna i större utsträckning själva kontaktar specifikt mig och till fler förmedlingsuppdrag vilket är otroligt roligt!

Kristoffer Andersson, Länsförsäkringar Fastighets­förmedling Örkelljunga
Årets Stjärnskott 2019

– Vi tycker det är väldigt kul att Guldhemmet även uppmärksammar och prisar bostadsutveckling, det är hedrande att få vara den första vinnaren i Guldhemmet och vi hoppas på att bli nominerade med fler projekt i framtiden. Priset bidrar och kompletterar andra utmärkelser för nyproduktionen i Sverige med ett tydligt bostadsfokus.

Projektet BRF Viva, av Riksbyggen i Göteborg
Årets Bostadsutvecklare 2019

Alla vinnare av Guldhemmet 2019

Mäklarkategorier

 • Kristoffer Andersson

  Länsförsäkringar Fastighets­förmedlingÖrkelljunga

  Årets stjärnskott har stått för en synnerligen imponerande rivstart av sin karriär.

  Efter att ha fått sin mäklarlicens i juli förra året klättrade han snabbt upp bland de tio bäst säljande mäklarna inom en av Sveriges största kedjor. Detta på en ort med 10 000 invånare. Trots att han bara hunnit vara aktiv under halva förra året var han med råge sin hemkommuns mest rekommenderade mäklare under 2019.

 • Lina Libell

  MäklarhusetHärnösand

  Hon är snabb, flexibel och ser till att saker blir gjorda. Genom kontorets kanaler i sociala medier når hon igenom i bruset och bidrar till att hålla varumärket top of mind. Hon bygger kultur och bidrar till att kontorets medarbetare samverkar ännu bättre. Genom att ha styrt upp och strukturerat kontorets processer går mäklarnas arbetsdag nu som en dans.

 • Håkan Sköld

  ERA SverigeMalmö

  Årets mäklarpersonlighet 2019 är lyhörd för kundernas behov, mån om att alla medarbetare ska trivas och må bra och har förmågan att skapa god stämning med mycket skratt på kontoret. Detta har varit nyckeln till nöjda återkommande kunder och motiverade medarbetare menar de som jobbar runt honom. Med 40 år bakom sig som fastighetsmäklare är det här en veteran i branschen.

 • Våningen & Villan - Nybyggt

  Malmö

  Vinnaren i kategorin årets mäklarkontor har gått sin egen väg och visat att fokus är ett framgångsrecept.

  Genom att involvera samtliga medarbetare har man skapat en mer sammansvetsad grupp där alla jobbar mot samma mål. Genom att helt inrikta sig på nyproduktion har man vunnit bostadsutvecklarnas förtroende och lyckats bli en integrerad kugge i hela säljprocessen - snarare än bara en utförare. Försäljning är inte det främsta kriteriet för denna kategori, men att kontoret ökat omsättningen med drygt 30 procent på ett år med samma antalet medarbetare visar på kraften i ett motiverat team som drar åt samma håll.

 • Bostads­utvecklar­kategorin

 • Projektet BRF Viva, Göteborg av Riksbyggen

  Göteborg

  Det här är ett innovativt forskningsbaserat projekt som integrerat såväl miljömässiga som sociala hållbarhetsaspekter på ett sätt som juryn anser vara goda exempel som visar på hur branschen tar hållbarhetsfrågorna på allvar.

  Energi som genereras från solceller och lagras i begagnade elbussbatterier, och betong som tillverkats med 30 procent mindre koldioxidutsläpp än normalt är några av de innovationer som sticker ut. Aspekter som att byggnaden saknar parkeringsplatser att hyra, men erbjuder en fordonspool med elbilar och elcyklar, ger extra pluspoäng!

  Med konceptet “Ungdomsettor” har unga vuxna möjlighet att köpa en lägenhet för under 100 000 kronor och flexibla planlösningar i lägenheterna gör att man kan anpassa lägenheten på ett sätt som gör boendet mer långsiktigt och ekonomiskt hållbart.

 • Prestationspriser

 • Edyta Hammar

  Svensk FastighetsförmedlingVimmerby/Hultsfred/ Eksjö

  Edyta Hammar - Svensk Fastighetsförmedling, Vimmerby/Hultsfred/ Eksjö

  Edyta sålde hela 102st objekt för en totalsumma om 107 126 460 kronor.

 • Daniel Adelsson

  Bjurfors

  Daniel Adelsson - Bjurfors, Mölndal/Göteborg

  Daniel sålde hela 207st objekt för en totalsumma om 568 797 000 kronor.

 • Richard Lagerling

  LagerlingsStockholm

  Richard Lagerling - Lagerlings, Stockholm

  Richard sålde hela 102st objekt för en totalsumma om 1 772 325 000 kronor

 • Notar

  Notar har under året sålt i snitt för hela 75 miljoner kronor per mäklare.

 • Finalister 2019

  Mäklarkategorier

  Bostadsutvecklar­kategorin

  Prestations­priser

  Baserade på Hemnets statistikverktyg Andelsstatistiken.

  Vinnarna i Guldhemmets prestationspriser presenteras på galan den 5 mars!

  • Årets Villamäklare – Flest antal sålda villor och radhus i Sverige 2019
  • Årets Bostadsrättsmäklare – flest antal sålda lägenheter i Sverige 2019
  • Årets Toppmäklare – Högst försäljningsvolym i kronor i Sverige 2019
  • Årets Mäklarkedja – Högst antal försäljningar per aktiv mäklare samt högst försäljningsvolym i kronor per aktiv mäklare i Sverige 2019